Traineestilling efter HHX

På Handelsgymnasiet får du en erhvervsrettet uddannelse, hvor undervisningen tager udgangspunkt i konkrete, realistiske eksempler fra virksomhedernes dagligdag. Det betyder, at du står godt rustet, hvis du ønsker at indlede din karriere direkte efter din hhx-uddannelse. Det kan du fx gøre som trainee-elev i en virksomhed.

Som trainee er du i et oplæringsforløb i en virksomhed, og forløbet vil typisk strække sig over 2-3 år. Her får du mulighed for at afprøve forskellige jobfunktioner, ligesom du kommer til at deltage i interne uddannelsesforløb. Der vil ofte være en tæt kobling mellem teori og praksis, og du vil hurtigt få ansvaret for dine egne opgaver.

De fleste hhx-elever bliver ansat i traineestillinger inden for brancher som fx revision, forsikring, shipping, regnskab, ejendomshandel, reklame/marketing, offentlig administration og rejsebranchen.

Som trainee vil du få løn under oplæringsforløbet.