Praktik i udlandet (PIU)


Drømmer du også om at opleve verden omkring dig? Efter endt uddannelse på Handelsgymnasiet kan du vælge at tage overbygningen på en erhvervsuddannelse – dvs. 2 års praktik i en virksomhed. Praktikken kan enten foregå i Danmark eller i udlandet. Det er helt op til dig selv, hvor i verden du gerne vil hen. Ofte kan du få hjælp hos dit lokale Handelsgymnasium, der kan hjælpe med at finde egnede praktikpladser i fx Tyskland og England.

Ved at tage et praktikophold i udlandet (PIU-ophold) styrker du både dine internationale, faglige og personlige kvalifikationer – og samtidig får du en oplevelse for livet. Du lærer om andre kulturer, møder nye mennesker og du træner din sproglige kunnen.

Det at kombinere din uddannelse med et praktikophold i udlandet, kan være et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende stillinger, når du er færdiguddannet. Langt de fleste virksomheder er internationalt orienterede. Det betyder, at virksomhederne ønsker medarbejdere, der kan begå sig på fremmedsprog, og som har prøvet at arbejde og opholde sig i et andet land.

Praktik i udlandet er organiseret via den såkaldte PIU-ordning. Som elev kan du derfor få hjælp til de mere praktiske ting såsom at søge om tilskud til rejsen, flytning, bolig osv.

Læs mere om PIU-ordningen her >>